Asociația pentru Jucării și Jocuri a acordat Seturilor GECCO prestigiosul premiu „Jucăria buna„, fiind examinate gradul de securitate și criteriile estetice, pedagogice și educative.

In prezent, sunt pe piață zece variante de seturi de montaj GECCO ambalate în cutii de plastic elegante.

Pe partea din fată este întotdeauna imaginea construcției care se poate realiza din piesele aflate în interior. Desigur, există și piese în plus, un număr mai mare de stegulețe, slide-uri separate, pe care copiii le fixează în cadrul ferestrelor și glazurează astfel fiecare fereastră a cetății sau castelului.

Toate variantele sunt reciproc compatibile și conțin instrucțiuni pentru montajul construcției – care însă nu vă mai sunt necesare pentru recunoașterea funcțiilor pieselor individuale în cazul altor creații concepute ulterior, după propria fantezie și imaginație.

Setul de montaj GECCO este un kit original ceh, bazat pe o modalitate de conexiune proprie și patentată. Această conexiune, care, din punct de vedere al formei seamănă cu o floare, permite conectarea pieselor în unghiuri de 30 de grade, ceea ce – spre deosebire de alte seturi de montaj de pe piață – facilitează construirea sub forma circulară.
Aceasta conexiune permite variabilitate și practic se poate astfel concepe și construi orice – de la cetăți, castele, fortărețe, la garaje, ferme, corpuri cerești, etc…

Deoarece construcția sub forma circulară este tipică în primul rând pentru clădiri istorice, seria de seturi GECCO începe cu castele.

Avem mai multe tipuri de cetăți, castele și bastioane. Ele sunt ambalate într-o cutie comoda, care nu copiază numai o forma originală de conexiune, dar permite transportul acesteia și posibilitatea de a avea piesele la un loc împreună. Acest lucru va fi apreciat mai ales de cei care de multe ori confundă piesele din seturi de construcție diferite, ceea ce nu se poate întâmpla în cazul îmbinării tip „floare”.

In fiecare cutie sunt sute de piese din care se poate construi castelul, asa cum este prezentat în imaginea de pe capac. Un mare avantaj este ca piesele pot fi utilizate în mai multe moduri.
Puteți să construiți castelul din imaginea de pe capac, dar după demontarea acestuia și stocarea pieselor în cutie puteți reveni apoi pentru a încerca ceva după propria fantezie.
Este simplu, practic și inventiv.
Datorită acestui fapt, copiii își dezvoltă fantezia, imaginația, capacitatea creativă, percepția spatială.

Seturile va pot amuza o perioada mare de timp.
Toate seturile sunt reciproc compatibile, astfel încât fiecare își poate largi propria construcție și extinde cu alta pentru a realiza o lucrare de dimensiuni mult mai mari.